Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

100%-ban magyar könyvtár - főként 30 éves kötetekből, Munkácson

"Jelenleg 30 889 kötetünk van, melyek 100 százaléka magyar nyelvű. Főleg adományok révén jutottunk hozzájuk. Sok, Magyarországra kiköltözött/kiköltöző munkácsi magyar, akiknek nem volt, illetve nincs módja rá, hogy magával vigye a könyveit, nekünk adományozta/adományozza azokat. Egykor ugyanis - a szovjetkorszak kései időszakában - magyar könyvesbolt is működött városunkban, ahol sok könyvet vásároltak a helybeli magyar lakosok, míg csak az 1980-1990-es évek fordulóján a bolt meg nem szűnt létezni. Könyveink nagy része az 1980-as évekből származó kiadvány, de vannak tíz évvel korábbról származó köteteink is. Emellett korábban a KMPSZ-től is kaptunk kiadványokat, akárcsak a Sárospataki Zrínyi Ilona Városi Könyvtártól, elsősorban a diákok számára kötelező olvasmányokat. Az Ungvári Magyar Főkonzulátustól is kaptunk köteteket, melyeket anyaországi magánszemélyektől gyűjtöttek össze, és Buhajla József főkonzul adta át nekünk azokat.
... A kisebbségbe került magyarság számára viszont valódi oázist jelent a munkácsi városi KMKSZ-alapszervezet által fenntartott Zrínyi Ilona Könyvtár, ahol szellemi felfrissülést kapnak az ukrán sivatagban."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról