Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


17-ről 21%-ra emelték a könyvtárlátogatásokat az egyetemen -- hallgatói kapcsolattartóval

Az Eastern Washington Egyetemen (EWU) a hallgatók a 'fogalmazási készségek' (composition) tantárgy keretében két alkalommal is ellátogatnak a könyvtárba, és ilyenkor könyvtárhasználati képzésben részesülnek. Az ebben közreműködő könyvtárosok összekötő szerepet játszanak az oktatási programokban. A könyvtár 2006-ban újszerű programot indított a könyvtár és a hallgatók kapcsolatainak javítása, a hallgatói igények megismerése, a könyvtárnak a körükben való propagálása, valamint a hallgatók könyvtári aktivizálása érdekében.
Az azóta eltelt négy év tapasztalatai igen pozitívak voltak. A diák összekötők több új dolgot kezdeményeztek, pl. a könyvtár híreit eljuttatták a MySpace portálra és a Facebookra, kreatív plakátokkal hívták fel a figyelmet az olvasás szerepére, számítógépes játéknappal próbálták a könyvtárba csalogatni a diákokat, enyhítették a könyvtári szabályokat az ételek behozásával kapcsolatban, új technikai eszközök beszerzését segítették elő, támogatták a diákok elégedettség-vizsgálatát, új propagandalehetőségekre hívták fel a figyelmet. A javaslatokat külön dobozokban és e-mailben is gyűjtötték, és ismertté váltak az egyetem minden telephelyén. A diákok aktivitásával kapcsolatos mutatók jelentősen javultak: az egy főre jutó könyvtárlátogatások száma -- egész napos hallgatói átlagban számolva -- 17.8-ról 21.8-ra emelkedett, a kurzusokkal kapcsolatos könyvtárismereti órák száma 75%-kal nőtt, megállt a referensz kérdések számának addigi csökkenése. A diák összekötőt az egyetem vezetése is komolyan veszi, a hallgatóktól kapott visszacsatolást beépítik a döntéshozási folyamatba. (ref.: Mándy G.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról