Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


180 napot lehetett nyitva Justh-könyvtár - ez mintegy 100 nappal kevesebb a megszokottnál

A tavalyi, járvánnyal és intézkedésekkel súlyosbított év után nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb esztendőt szeretnének a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Az első szállítmány új könyv már meg is érkezett.
Az elmúlt évben 180 napot lehetett nyitva a könyvtár, ami mintegy 100 nappal kevesebb a megszokottnál. A dolgozók megtettek mindent az olvasókkal való folyamatos kapcsolattartás érdekében. A zárva tartás alatt is voltak időszakok, amikor működött a könyvtárpont és folyamatos volt a "Könyvet házhoz" szolgáltatás. Buzai Csaba igazgató kevésbé zaklatott évben reménykedik.
- Nem ilyen rózsás a helyzet a rendezvényeket illetően, csak kis költségvetésű eseményeken gondolkodhatunk - mondta az igazgató, kiemelve, hogy ennek ellenére továbbra is folytatják a programok szervezését.
- Szeretnénk megtartani a könyvtár egyfajta szociális funkcióját. Továbbra is teret adunk a nálunk működő csoportoknak, de sokan jönnek be társasjátékozni, sakkozni vagy egyszerűen csak beszélgetni valakivel. A következőkben az időbeosztás lehet az egyik legnagyobb gondunk. A közelmúltban két kollégánk is nyugdíjba ment, az ő pótlásukat anyagi okokból még nem tudtuk megoldani. Kevesen vagyunk, de semmiképp sem szeretnénk a szolgáltatás színvonalából engedni - foglalta össze Buzai Csaba.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról