Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

25%-nyi eMagyarország-pont van könyvtárban -- Uszka, Pilisvörösvár, Budapest

'Tavaly nyár elején Sértő Radics István uszkai polgármester még lelkesen nyilatkozott a Hálónak, ma pedig azon töri a fejét, hova helyezze át a kelet- magyarországi falu egyetlen széles sávú internetes eléréssel bíró számítógépét, mert az eddigi 'gazdáját', a könyvtárat most újítják fel. Azt is elárulta, hogy jó egy hónapig 'külsősök' egyáltalán nem használhatták a gépet, mert vírusos lett.' '... A szomszédos Pilisvörösváron sem jártunk jobban, itt a városi könyvtárban azzal fogadtak bennünket, hogy egy kivételével a napokban ellopták az összes számítógépüket, és a megmaradt sem üzemképes. A főváros III. kerületében már sokkal jobb tapasztalatokat szereztünk. A Fő téri Szabó Ervin Könyvtárban öt príma gép áll az internetezők rendelkezésére óránként százforintos térítési díjért. Bár a link által megadott helyen a Budapesti Műszaki Főiskola Könyvtára helyett a patinás Árpád Gimnáziumot találtuk, néhány utcával arrébb ráakadtunk, és kedvező tapasztalatokat szereztünk: gyors masinákon, ingyenesen internetezhettünk, s a gépbe még lemezt is helyezhettünk, így e-mailünkhöz dokumentumot is kapcsolhattunk.' A 2300 eMagyarország pont közül 25%, azaz 586 található könyvtárban. - F: okt. 19.

Régebbi hírforrás(ok): link (jelszóval olvasható)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról