Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

27 adatbázisban keres az országos levéltári kereső -- Mohács előttől az MSZMP-jegyzőkönyvekig

A Magyar Nemzeti Levéltár egyik leglátogatottabb internetes felülete az Adatbázisok Online link Itt egy helyen megtalálható és kereshető az MNL Országos Levéltárának 27 adatbázisa. Az egységes keresőfelület révén egyetlen keresőszó beírásával találatokat kaphatnak a felhasználók a levéltár legrégebbi iratai, a Mohács előtti oklevelek, és az MSZMP jegyzőkönyvei közül is.
Naponta átlagosan 4-600 keresés történik a rendszerben, az indulás óta elvégzett több, mint 115.000 keresés összesen közel 47 millió találatot eredményezett. Az Elektronikus levéltári rendszer és a hozzá kapcsolódó egységes Levéltári Portál 2013. október 1-jei elindulása óta az AOL látogatottsága 50%-kal növekedett.
Folyamatosan bővül azoknak az adatbázisoknak a köre, ahol a leíró adatok mellett az iratok digitalizált képe is megjeleníthető a felületen, a két nagy összeírást még idén a címereslevelek fogják követni. Már most is megtalálhatók az MNL 20 megyei levéltára által készített 158 különféle tájékoztatási célú adatbázis alapadatai: cím, leírás, terjedelem, elérhetőség, stb.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról