Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

2 millió dal a könyvtárból (USA) -- ők is a profikkal működnek együtt

Ilyenek vannak a nagyvilágban, részlet egy hivatalos sajtóközleményből:
'A (washingtoni) DC Public Library több mint kétmillió dal letöltését tette lehetővé beiratkozott olvasói számára. A könyvtárhasználók meg is tarthatják a dalokat, hiszen a fájloknak nincs lejárati idejük. A zenék a Sony Music hatalmas gyűjteményéből származnak, így több mint 10000 előadó érhető el a könyvtárban. Az érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók akár három zeneszámot is letölthetnek hetente a könyvtár honlapjáról, ami évi 156 dalt jelent -- plusz költségek nélkül. A dalokat kereshetjük előadók, dalcímek és műfaj alapján is.'
És ha már ott jártok, vessetek egy pillantást a könyvtár honlapjára is: a címoldalon futó ajánlók, a milliónyi szolgáltatás, azok ízléses megjelenítése, na meg a beépített felolvasó szoftver ('Listen' minden bejegyzés jobb felső részében) bizony nagyon menő.
-- A múlt héten közzétett nem reprezentatív felmérésünk link eredménye az volt, hogy a hazai könyvtárosok a hangzóanyag-szolgáltatást könyvtári összefogás keretében képzelik el, a profi szolgáltató megbízása kevés szavazatot kapott. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról