Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

300%-kal nőtt a videók nézettsége - Szórakoztató kultúraközvetítés a gyöngyösi könyvtárban

A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban link lassan egy éve rendszeresen tesszük ki közösségi oldalainkra a Könyvtári Hírmondó címen futó hosszabb-rövidebb filmjeinket. A cél a fiatalok megszólítása, és mivel a hagyományos eszközökkel (hirdetések, plakátok) ez manapság már nem nagyon lehetséges, így a szociális média eszköztárával tudunk eredményeket elérni. További kiemelt célunk a rendezvényeink beharangozása, megújult közösségi tereink megismertetése, az olvasás és a könyvek megszerettetése, valamint a szórakoztatás.
A felvételeket ketten készítjük a videó témájának ötletétől egészen a vágásig, ún. DIY (do it yourself) mentalitással. Így amatőr bájával talán szerethetőbb is a produkció. Eszköztárunk egy fényképezőgép és a hozzá tartozó állvány, kellékként mindent használunk, amit a könyvtár nyújtani tud.
A pozitív visszajelzéseket bizonyítja, hogy a videók nézettsége 300%(!)-kal nőtt, a könyvtár követőinek száma közel 40%-kal emelkedett a szeptemberi kezdetek óta. 24 kisfilm készült el eddig, ami átlag havi 2 db videót jelent, ennél többre nincs kapacitásunk, ugyanis ezt a rendes könyvtári munkánk mellett csináljuk. Lelkesedésből nincs hiány, és mivel a Hírmondó a könyvtári vezetőség és az olvasók támogatását is élvezi, remélhetőleg még sokáig készülhet a produkció. Minden fáradságot megér, a számok nem hazudnak. (Jakab Zsolt, Szabó Dénes)
- Lássunk egy példát is: Zárt könyvtár 3. része link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról