Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


30 évvel ezelőtti módszerek?! - A mai gyerekek bekeményítenek, ha valaki fölényeskedő

Több fiatallal beszélgetve a témáról, sokan úgy látják, hogy főleg az általános és a középiskolákban gyakoribbak a generációs különbségekből adódó félreértések, meg nem értések vagy akár konfliktushelyzetek.
Az elsőéves budapesti egyetemista Dóra viszont azt mondja: "Az egyetemen nem érzékelek nagy különbségeket a generációk közötti kommunikációban. Az oktatók naprakészek, a legtöbb közösségi médiás felületet használják. Általában könnyen el lehet érni őket Facebookon, Messengeren, e-mailben is. A kommunikáció gördülékeny, általában mind a két fél partnerként kezeli egymást. A különbség csak a reakcióidőben van. Míg a kortársaim általában azonnal reagálnak egy üzenetre, a tanárok van, hogy csak nap végén vagy napokkal később. A gimnáziumban egy kicsit más volt a helyzet. Ott a legtöbb tanárral nem volt online kapcsolatom, a legtöbb "ügyintézés" személyesen történt. Feltűnő volt sokszor a stílusbeli különbség is. Sok gimis tanár ragaszkodott a régi szabályokhoz, megszólítási formákhoz, mint a felszólítás-jelentkezés szabálya, vagy 'ne igyál/egyél órán' stb."
Mi lehetne a megoldás? Talán az, ha nem mutogatnánk egymásra a másik számunkra negatív generációs jellemzői miatt, hanem inkább arra törekednénk, hogy kölcsönös tisztelet alapján hogyan tehetjük egymás erősségeire alapozva gördülékenyebbé a kommunikációt. - Nem kellene meglepődni, hogy a tanárra sokkal inkább mentorként tekintenek a mai gyerekek, és bekeményítenek, ha valaki fölényeskedő.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról