Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

60 ezer aláírás a kispostákért (-- és a kiskönyvtárakért?)

Összegyűlt 60 ezer aláírás a kistelepülések postáinak megmentéséért. Ha 50 ezer aláírást érvényesnek talál az OVB, akkor az országos népi kezdeményezés alapján az Országgyűlés köteles napirendre tűzni a postatörvény módosítását. A Zempléni Településszövetség karolta fel ezt a népi kezdeményezést és 900 apró falu csatlakozott ehhez az ügyhöz. Amennyiben megvan az 50 ezer érvényes aláírás, a parlamentnek három hónapon belül kell határozatot hoznia. - F: febr. 13.
-- Az Egyesült Királyságban léteznek kistelepüléseken összevont intézmények, mint pl. könyvtár a vegyesboltban. De a szomszédos Ausztriában is megoldották a kisposták kérdését többféle intézmény összeköltöztetésével. Lehet, hogy idehaza is csak elszántság kérdése, hogy a teleházak, posta, könyvtár, önkormányzat képviselői céljaik érdekében közös nevezőre jussanak? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról