Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

7 dolog, amit minden gyereknek tudnia kell a pénzről: ezt az iskolában nem tanítják

A hazai gyerekkönyvtárak nagy hangsúlyt fektetnek a szépirodalom megszerettetésére. Ehhez képest kevesebbet a természettudományokra, és még kevesebbet a matematikai, pláne pénzügyi ismeretekre. Pedig masszív példa mutatja: a jövő felnőtteit ebből is érdemes kiművelni. (MG)

- Már egy kisgyermek, aki éppen el tud számolni 10-ig, rendelkezik ismeretekkel a pénzről, hiszen látja maga körül a családi mintákat. A pénzügyi ismeretek elsajátítását nem lehet megkerülni, viszont azok, akik csak későn, vagy egyenesen rosszul tanulják meg ezeket, felnőttként is anyagi problémákkal küzdhetnek majd a jövőben. Mivel az iskolában sok segítséget ebben nem kapnak a diákok, elsősorban a szülő felelőssége, hogy gyermeke még akkor megszerezze a jó alapokat a későbbi pénzügyi tudatosság kialakításához, amikor még iskolába jár, és nincsenek rossz berögződései.
Az alábbi 7 ismeret megtanításával már rengeteget tehet egy szülő azért, hogy ne legyenek a gyermekének felnőttként anyagi gondjai.
1. Takaríts meg korán, és rendszeresen
2. Ne félj a hiteltől
3. Költségvetés tervezése
4. Nem a költekezéssel van a baj, a mértéktelenséggel
5. Mennyi a munka értéke?
6. A befektetés nem szerencsejáték
7. Kell egy vészhelyzeti tartalék.
(A kifejtést ld. a forráslinken.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról