Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A brit nyilvános vállalatok 67%-a nem teljesíti határidőre jelentési kötelezettségeit

Egy felmérés szerint az Egyesült Királyság nyilvános vállalatainak (PLC - Public Liability Companies) 115 tételes mintájának 67,8%-a nem jelenteti meg éves jelentését a vállalat webhelyén, a közzétételtől számított két héten belül. Ez megnehezíti a cég pénzügyi adatainak elérését időben. A PLC-knek mindössze 13,9%-a teszi online elérhetővé adatait a megjelenés napján. A minta 30,4%-a 2003 áprilisáig nem jelentette meg weblapján a 2002 szeptemberében vagy korábban publikált cégjelentését. A Perfect Information kutatóintézet, amely a felmérést végezte, a 115-ös mintát különféle gazdasági ágazatokban működő vállalatokból állította össze. Ezek a vállalatok cégjelentéseiket előfizetőiknek küldik meg.

Hírforrás: További információ: link , ASLIB Managing Information 10 (2003) 4 p.10
2003. november 12.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_brit_nyilvanos_vallalatok_67%-a_nem_teljesiti_hataridore_jelentesi_kotelezettsegeit
Régebbi hírforrás(ok): További információ: link , ASLIB Managing Information 10 (2003) 4 p.10
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról