Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A felsőoktatási könyvtárak a vírus utáni időben... Lehetséges sikermutatók 2. - együttműködés (olvasóink szavazatára)

Folytatva link
a Library Journal jövőbeli jóslatait, a következő forgatókönyveket hozza a kollaboratív munkával és tanulással kapcsolatban:

4. vízió. Együttműködő kreativitás: Alex, Andre, Sam és Vivian együtt dolgoznak "capstone projektjükön" (ez az utolsó két szemeszterben végzett, tantervben szereplő gyakorlati feladat, amelyben a bizonyítják az egyetemen szerzett gyakorlati tudnivalókat, készségeket - szerk.). Egy helyi nonprofit szervezetnek készítenek közösségimédia-stratégiát. A könyvtárban ötletelnek, készségfejlesztő workshopokra járnak, videókat vesznek fel és szerkesztenek, weboldalt készítenek, képeslapot terveznek és gyakorolnak a záró prezentációra. Végül a könyvtár projektkönyvtárába feltöltik az anyagaikat, hogy más is tanulhasson belőle.

5. vízió. Könyvtári tér mint hálózat: Derrell megtervezi a napját az egyetemi tereket lefoglaló appal. Az órája előtt foglal egy dolgozószobát. Utána az adatelemzést segítő stúdiót. Estére pedig egy csoportos tanulást támogató termet a könyvtárban. Minden helyszínnek megvan a maga szabályzata és technológiai támogatása.

6. vízió. A munka új módjai: A könyvtári oktatók és munkatársak önszerveződő csapatban elkezdik kidolgozni az IT-val és az intézményi kutatóirodával közös kutatásiadat- szolgáltatást. Az alapok lefektetése után felhasználói interjúkat készítenek, meghatározzák a fájdalompontokat. Szerepjátékkal egy újfajta tanácsadás prototípusát is elkészítik. Majd elindítják a pilot projektet a közegészségügyi kar egy csoportjával.

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a jövő. De a könyvtáraknak folytatni kell a növekedést és a felhasználói igények feltérképezését. A mostani környezet jó lehetőséget ad a skálázódásra. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról