Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A használók unalmasnak tartották az almerei könyvtárat -- hát átalakították. Használói tudást közvetítenek

A holland olvasók unalmas helynek tartották a könyvtárat. Ám a könyvtárosok megmutatták, hogy nem feltétlenül az. A hollandiai Almere igazán új város: az első házat 1974-ben építették, 1984-ben vált településsé, jelenleg közel kétszázezren lakják. A tervek szerint a következő másfél évtizedben a lakosok száma közel kétszeresére fog nőni. Talán ennek köszönhető, hogy a város lakói is modern gondolkodásúak, nyitottak -- a városi Új Könyvtár dolgozói mindenképp. Ők ugyanis teljesen újratervezték a könyvtárat és működési rendjét -- számol be róla a Sharable.
A látogatók körében végzett felmérés szerint az odajárók is unalmas helynek találták a könyvtárat, éppen ezért a teljes átalakítás mellett döntöttek. A legtöbb ötletet a könyvesboltokból merítették. A könyveket nem a hagyományos könyvtári felosztás szerint, hanem tematikusan rendezték el: így egymás mellé kerülhetett tény- és szépirodalom, így az olvasók könnyebben megtalálják, ami érdekeli őket. A különböző látogatói körök számára különböző tereket alakítottak ki, külön színvilággal, bútorokkal, stílussal.
A látogatók regisztrálhatják magukat, és megjelölhetik, milyen kérdésekben, milyen szakterületen járatosak. Amikor a könyvtárba mennek, bejelentkezhetnek, és ilyenkor tudásuk más látogatók számára is elérhetővé válik: az emberek könnyen megtalálják egymást, kapcsolatba léphetnek.

Régebbi hírforrás(ok): A KIT hírei az almerei könyvárral kapcsolatban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról