Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A hatékony propaganda feltételei és a kritikai gondolkodás - potenciális eszköz a könyvtár

Az információs hiány alapvetően szükséges ahhoz, hogy egy propaganda jól tudjon működni. Ez az ?információs hiány? egy nagyon PC kifejezés, mondhattam volna egyfelől műveletlenséget, másfelől kritikátlanságot, harmadszor információkezelési analfabetizmust. A műveletlenséget nehéz felszámolni, főként egy olyan közoktatás esetében, ahonnan folyamatosan pénzt vonunk ki. A kritikai gondolkodást és az információs források használatát viszont lehetne és kellene is tanítani. Az egyszerűen nem normális dolog, hogy az a több tucat, kormánykommunikációt népszerűsítő propagandaoldal, melyekről többször, többen és többféleképpen is kimutattuk, hogy nyilvánvalóan manipulatív, sokszor jogsértő tartalmuk mellett impresszum nélkül, tehát mindenféle felelősség és szakértelem (például etikai, szakmai, szupervíziós felügyelet) nélkül működnek, még mindig vonz közönséget. Márpedig nap mint nap tucatnyi linket látunk a közösségi médiában, melyek az ilyen propagandaoldalak kamu cikkeire vezetnek. Ez tehát egy olyan rendszer, melynek a propaganda csak egy eleme: ahol normális közoktatás lenne, ott nem tudna működni, mert az emberek kiszagolnák a csalást, a tisztességtelenséget és az irracionalitást.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról