Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Könyvtárellátó sz*rik rá

'Ma találtam valamit a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. honlapjának angol verzióján ( link ). A vásárlás végeztével, a kosár tartalmának megjelenítésekor kerül elő az érdekesség. Az egyszerűség kedvéért csatolom a képet róla...
A magyar változat szerint ez a 'Kosár ürítése' illetve a 'Kijelölt tétel törlése a kosárból' gomb. Az angol fordítás: 'Basket defecat.' ill. 'Defecation the assigned elements'.
Most velük van valami baj vagy én maradtam le valamilyen speciális vocabulary leckéről? Gondoltam, rátok bízom a kiderítését...' -- Szerintem beküldőnk is tudja valójában, hogy itt mi történt: az 'ürít' szót nem a megfelelő jelentésében fordították -- a defecate angolul csak a béltartalom ürítésére használatos. A kosarat az empty szóval lehet legegyszerűbben kiüríteni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról