Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosoktól könyvtári tudást várunk el - elég-e ez a könyvtárak túléléséhez?

Gunpei Yokio - Nem értette jól az iskolában az elektronikát, ezért meg kellett elégednie a karbantartói feladatokkal egy kyotoi kártyajáték-vállalkozásban. Rájött, hogy nem elég jó ahhoz, hogy az élvonalban dolgozzon. De a könnyen, több felől hozzáférhető információt feldolgozva kombinálásba fogott. Úgy, ahogyan arra mások nem voltak képesek. Egyesítette a számológép-ipar néhány jól ismert technológiáját a hitelkártya-ipar ismert technológiájával, és elkezdett elektronikus kézi játékokat készíteni, amelyekkel sikert aratott. És a fa portálos, 19. században alapított kártyajáték-céget játéküzemmé változtatta. Lehet, hogy hallottál róla; Nintendonak hívják a vállalatot.
Kreatív filozófiája: jól ismert technológia + újszerű felhasználás. Eredmény: Game Boy. Technológiai vicc minden szempontból. A Saga és az Atari színes termékeivel egyidőben jelent meg. Legyőzte őket, mert Yokoi tudta, hogy mi érdekli az ügyfeleit: nem a színek, hanem a tartósság, a hordozhatóság, a megfizethetőség, az akkumulátor élettartama, a játékkínálat. (TED)
- A legtöbb könyvtárosi álláshirdetésben alap a könyvtáros végzettség. Szakmai körökben gyakran keltenek félelmet a bár könyvtári alapértékeken nyugvó, de nem hagyományosan könyvtári, könyvtárosi megközelítések, ezért nem ritka ezek elutasítása, sőt, akár büntetése is. Ami akár végzetesnek is bizonyulhat olyan környezetben, amelyben a hagyományos megközelítések gyakorlatilag egyre kevesebb elismerést hoznak. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról