Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A középiskolában is a decensen szexelő vámpír a legmenőbb regénykarakter -- angolul is olvasnak

Az aktuális olvasási szokásokat vázoló sorozatunkban a 14?18 évesekhez érkeztünk, akikre mindenekelőtt az jellemző -- állítja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Andrássy úti fiókját vezető Novák Péter könyvtárvezető --, hogy legtöbbjük ún. értékes irodalmat jobbára csak kényszer hatására vesz a kezébe, vagyis kötelező olvasmányként. És akkor sem túl lelkesen, amin egyébként több okból sincs miért csodálkozni.
Vámpírok, titkos társaságok vámpírszabású tagsággal, plusz akik mindezeket halomra lövik, tehát: a vámpírvadászok. Manapság ezek a karakterek izgatják legjobban a bel-budapesti középiskolások zömét, amely inkább a neten, a tévében és a moziban keres itinert irodalmi barangolásaihoz, mintsem hogy megkérdezné szaktanárát, könyvtárosát.
Új trend, hogy egyre többen olvasnak idegen nyelven, főként angolul. Ez örömteli, bár azért nem árt tudni, hogy legtöbbnyire külföldiül is a vámpírokról, összeesküvőkről, gyilkosokról és a ködös, távoli jövő kalandorairól szóló könyvek mennek, és azt sem, hogy gyakran azért keresik e köteteket, mert nem bírják kivárni a magyar fordítást. Lassan ott tartunk, hogy ha netán úgy telik el egy hét, hogy egyetlen vámpíros könyv sem jelenik meg a piacon, olvasóközönségük szinte sokkot kap -- jegyezte meg Novák némi malíciával. Hozzátette: természetesen ahogy mindig, ma is megvan az a középiskolás réteg, amely inkább az ún. veretes irodalom iránt fogékony, vagy arra is. Csak ez a réteg mostanában igen vékony.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról