Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A kritikus / kritikai olvasás területei 58. - Csoport-összetartás vagy jóakaratú kíváncsiság a megoldás?

A társadalmi és politikai vitákban a felek hajlamosak akár a tények felett is átsiklani, nehéz meggyőzni valakit a tévedéséről - ezeknek a folyamatoknak a hátterét fejtegetik a szociálpszichológusok. ... "Az emberi következtetés ugyanis a vadászó-gyűjtögető korszakban nem abba az irányba fejlődött, hogy absztrakt logikai problémákat oldjon meg, hanem hogy könnyebbé tegye az együttműködést és a kommunikációt kis csoportokban, segítsen megtalálni az egyén helyét a közösségben - fejtegetik 2017-ben megjelent, Az ész rejtélye (The Enigma of Reason) című kötetükben. ...
A csoportpolarizációt azonban az sem feltétlenül enyhíti, ha valaki tudatosan nyit az ellenvéleményekre. Egy tavalyi széles körű amerikai kutatás bebizonyította, hogy a Twitteren a meggyőződésükkel ellentétes politikai üzeneteket hosszabb ideig követők világnézete nemhogy árnyaltabb nem lett, hanem inkább megerősödött. ...
A felek akkor álltak fel kölcsönösen elégedetten az asztaltól, ha eleve jóakarattal viszonyultak a másikhoz, kíváncsiak voltak a véleményére, beszélgetés közben több pozitív visszajelzést adtak, mint negatívat, a témát pedig árnyaltan közelítették meg, nem a szokásos "pró-kontra" logikával."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról