Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A második kattintásra a könyvtár megvásárolja a könyvet -- user driven acquisition

A könyvtárhasználó a könyvkereskedő katalógusát használja könyvtáriként. Ahol a könyv ismertetésén túl számos kényelmi szolgáltatási is várja, pl. hasonló könyvek ajánlása (readalike). Ha az adott könyvtár másik olvasója is rákattint a könyvre, akkor azt a könyvtár -- a kereskedővel kötött megállapodás keretében --megvásárolja. Ugyanis az már dokumentált olvasói érdeklődést jelent, ami nyomósabb érv, mint a szerzeményező könyvtáros vélelme a majdani használatról. E példát is hozta múlt heti előadásán Ward H. Judit, a Rutgers Egyetem szakkönyvtári vezetője az OSZK-ban.
Az előadó beszámolt könyvtára mindennapjairól, törekvéseikről, biztatott a Franklin Township Public Library honlapjának nézegetésére, majd a résztvevők kiscsoportos foglalkozások keretében kutyáknak felolvasó rendezvényt, információs írástudási készségek fejlesztését és más hasonló, előzőleg megbeszélt szolgáltatásokat terveztek meg.
A nevezett könyvtár honlapjának címoldalán látható pillanatnyilag: új eszköz audiókönyvek hallgatására, digitális kamera workshop, álláskeresési eszköztár, feliratkozás a könyvtár programjainak hírlevelére. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról