Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A női (és férfi) méltóság szakjához lehet kiragasztani ez előadás-link qr-kódját

"Ashley Judd egy hülye kurva."
"Bármi van, meg ne mondd Ashley Juddnak, egyedül fog meghalni száraz puncival."
"Ha muszáj, az idősebb nők közül, te jó isten, Ashley Juddot basznám szét, annyira dögös az a kurva, hogy beteg dolgokat is művelnék vele." - Idéz Ashley Judd TED-előadó a rá áramló vulgáris, szexista áradatból.
... Próbáltam fölülemelkedni rajtuk, próbáltam lemenni a szintjükre, de leginkább csak futólag néztem ezekre az oldalakra, nehogy túl sokat lássak, de az ételből a sót nem lehet kivenni. Amit látunk, az beépül. A trauma is beépül. Titkon reméltem, tudat alatt, hogy amit mondanak nekem és rólam, az... nem igaz. Mert még én is, a felkent, önjelölt feminista, aki Glória oltára előtt imádkozik. (Nevetés)
Minden egyes nap az online nőgyűlölet egy jelenség, amelyet mindannyian, világszerte elszenvedünk, és ha mással vegyül, akkor még rosszabb. Szexuális orientáció, nemi identitás, faj, etnikum, vallás stb., ez mind ráerősít a lányok és nők által elszenvedett erőszakra, de a fiatalabb lányoknak még rosszabb.
Egyértelműen káros. Az elmeállapotunkat és az érzelmi világunkat súlyosan érinti, mivel az erőszak lehetőségét neurobiológiai szinten erőszakként éljük meg. A kortizolszint emelkedik, a határkérgi rendszer felizzik, lecsökken a munkabírásunk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról