Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A teljesítményelvű támogatási rendszer nem tiszteli a rangidősöket -- Alexandriai Könyvtár

A BA kezdettől fogva támogatja az innovációt; álláspontja szerint az ismeretek nemcsak olvasással sajátíthatók el, hanem kiállítások és egyedi művészeti alkotások segítségével is. Számos program tárgya Egyiptom örökségének és nemzeti emlékezetének megőrzése, ezeket sok kutatóintézet, múzeum és galéria támogatja; a planetárium és a természettudományos központ a művészeti és tudományos programokat kiállításokkal és különböző méretű rendezvényekkel egészíti ki. A BA-ban az információs és kommunikációs technológiát nem kiszolgáló tevékenységnek tekintik, hanem az intézmény működtetésében részt vevő független és egyenlő partnernek. Az igazgató kiterjedt nemzetközi kapcsolatainak és a kuratóriumnak köszönhetően az intézmény számos nemzetközi projektben és szerződésben vesz részt. A könyvtár működését nagyon fiatal munkatársakkal kezdte, azóta is frissen végzett diplomásokat vesznek fel. A teljesítményelvű támogatási rendszer nem tiszteli a rangidősöket, a fiatal és a nemeket egyenlően kezelő vezetés nyitott az új ötletekre, nem küzd örökölt problémákkal.
Felmerül a kérdés: ha az anyagok virtuálisak és mobilak lesznek, mi lesz a ma könyvtárnak nevezett fizikai térrel. Válasz: az eredeti műveket továbbra is a könyvtárak fogják őrizni, a kéziratok és az első kiadások értékállók maradnak; intézményi és pénzügyi okokból lesznek csak helyben elérhető anyagok; a könyvtárak jelentik a hidat a nagyközönség (elsősorban a kutatók) és a nemzeti és nemzetközi archiváló rendszerek között. Összefoglalva: a könyvtárak átalakulnak, és megőrzik társadalmi szerepüket. (A holnap könyvtárának építése ma: az új Alexandriai Könyvtár; ref.: Viszocsekné P. É.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról