Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Átalakult a szak- és szépirodalmi lapok piaca is - támogatottak és nem támogatottak

A Rubicon mellett a Jelenkor, a Tiszatáj és az Új Forrás is részesül a keretösszegből.
A kormány az idei költségvetésből 347 millió forintot utalt ki "a nemzeti kultúra építésében elkötelezett periodikák támogatására". A 24 címzett között nemcsak a kormánypártivá átalakított Kommentár, a konzervatív Magyar Szemle, vagy az önállóságát megtartó, de archívuma révén NER-közelbe került népszerű Rubicon történelmi folyóirat található meg, hanem több nagy hagyományú, politikailag kevésbé besorolható tekintélyes lap: a debreceni Alföld, a pécsi Jelenkor, a szegedi Tiszatáj, a kecskeméti Forrás, a szombathelyi Életünk és a tatabányai Új Forrás, amely a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) nyári kedvezőtlen döntése után már a megszűnéstől tartott.
Az egyes támogatások mértékéről az emberi erőforrások minisztere a Petőfi Irodalmi Múzeum bevonásával dönt.
Egy másik kedd esti kormányhatározat "a magyar nyelvű folyóiratok támogatási rendszerének átalakításáról" szól, és a következő négy évre évi 1,8 milliárd forintot utal ki erre a célra, plusz évi 144 milliót a Petőfi Irodalmi Ügynökség általi lebonyolításra. A döntés itt is a miniszter joga. A határozat szerint a kormány egyetért a támogatási rendszer átalakításával, ami vélhetően a Petőfi Irodalmi Múzeum, illetve az Ügynökség szerepére vonatkozik, de arról nem szól, hogy mi lesz az NKA eddigi folyóirat-támogatásaival.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról