Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Az adatelemzés ma már nem technológiai, hanem kulturális kérdés - tragikusan nem használjuk ki képességeinket

Alig kihasznált kincs birtokában van még a könyvtár szak! link - írtuk 4 éve. A HVG cikkének szerzője úgy vélte, hogy a könyvtárosok lehetnek hivatottak a big data science teremtette szakmai igények kielégítésére. Nos - a ma látható jelek szerint - tévedett. Legalábbis részben máshonnan látszanak kielégítést nyerni.
Kívülről akkor úgy látszott: az informatikus-könyvtáros szak kapcsán az informatika a kurrens és a jövőbeni igényekre összpontosít, és azért senki nem menti meg a képződő hallgatókat az agyelszívástól (és a milliós fizetésektől). A magyar képzőintézmények nem kapcsolódtak a külföldi iSchools hálózathoz.
Inkább elviseljük - akkreditációs bizottságostul -, hogy meredeken csökken a könyvtárosok utánpótlása link , zsugorítva a könyvtáros szakma jövőbeni lehetőségeit. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Alig kihasznált kincs birtokában van még a könyvtár szak! link Ezekre a szakokra egyáltalán nincs [piacképes] kereslet link A könyvtárosok utánpótlásának zuhanása - pusztulás vagy pusztítás önsegédlettel? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról