Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az állatkert is közösségi teret épít -- a közgyűjtemények sem kapnak társaságiadó-visszatérítést

Kétszáz éve még csak két állatkert volt a világon, ma ? a televízió és az internet korában ? 10 ezer. Az urbanizációval megnőtt az igény arra, hogy a városba varázsoljuk a természetet. Ezért tartanak olyan sokan házi kedvencet. A XX. század végén az állatkerti szakma a természetvédelem, oktatás, kutatás, rekreáció négyesében határozta meg az állatkertek feladatát. Mára fontos lett, hogy közösségi térként is működjön. Abban ugyan vitában állok több nyugati, sőt néhány saját kollégámmal is, hogy szerintem nem elég bemutatni a természet sokszínűségét, azt is lehetővé kell tenni, hogy az emberek testközelbe kerülhessenek az állatokkal. E gondolat jegyében hoztuk létre már húsz éve az állatsimogatót, és nyitottunk néhány éve póniparkot a Vidám Park egy kis részén.
A jegyárat minden évben emelni kell, amivel a látogatók újabb rétege szorulna ki, ha kedvezményekkel, akciókkal, szponzori támogatásokkal nem próbálnánk megtartani a közönséget. Sajnálatos, hogy míg a társasági adó visszaosztásából sport- és művészeti intézmények részesülhetnek, a közgyűjtemények vagy az állat- és növénykertek nem. Nálunk egy belépéshez körülbelül 400 forinttal járul hozzá a közszféra.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról