Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az állomány 70%-át szabad polcra kellene helyezni

Megújul a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár. Erről és az intézmény életéről Vántsa Judit igazgatót kérdezték.
- Legnagyobb eredménynek az épület külső felújítását nevezném, amit végre sikerült megvalósítani, az önkormányzat segítsége révén új tetőzetet kapott, megújult a homlokzat, azt megelőzően a pince készült el. A tatarozásra már igen nagy szükség volt, és a folyamat itt nem áll meg, idén is óriási feladat elé nézünk: a belső felújítás a következő lépés. Termenként tervezzük megvalósítani, hatalmas munkálatról van szó, hiszen a villanyhálózat cseréje is időszerűvé vált, amihez a falakat fel kell törni, majd visszaállítani, festeni stb. Mindezt igyekszünk majd úgy megvalósítani, hogy az olvasóknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon, ugyanakkor kérem a türelmüket, megértésüket is.
- Belső átalakítások is várhatóak?
- Igen, a két nagy raktár közül az egyiket már lebontottuk (a másik is sorra kerül majd), és a helyén különálló termet alakítunk ki a kicsiknek, ahol nagyon sok meséskönyvet, ifjúsági könyvet találnak majd a gyerekek a polcokon, olvasásra ösztönző teret képzelünk el, ahol böngészhetik is a köteteket kölcsönzés előtt. A második raktár felületével a kölcsönzői részleg bővül majd, hiszen a teljes állomány 70%-át szabad polcra kellene helyezni, de jelenleg 30%-nál többre nincs hely. Természetesen azokat a köteteket, amelyeket nem találnak a polcokon, ugyanúgy ki lehet kérni, a teljes állomány jegyzéke interneten is hozzáférhető. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról