Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az amerikai könyvtárak 95%-a érhető el online

Egy az American Library Association (ALA) által készített felmérés szerint az idei évre 98,9 százalékra nőtt azoknak az egyesült államokbeli könyvtáraknak az aránya, amelyek ingyenesen elérhetők az interneten át. 2002-ben 95 százalék volt ez az arány, míg 1994-ben még csak 21 százalék. Ezenfelül a könyvtárak 18 százaléka biztosít vezeték nélküli hozzáférést és további 21 százalékuk tervezi ennek bevezetését egy éven belül. A mobil és széles sávú kapcsolatok inkább a városi intézményeknél jellemzőek, kevésbé a vidékieknél. A könyvtárak 40 százaléka alkalmaz valamilyen szűrőt a felnőtteknek szóló tartalmak kiszelektálására. Carol Brey-Casiano, az ALA elnöke hozzátette mindehhez, hogy az internetes érdeklődések száma a szervezetéhez tartozó intézményeknél az 1990-es évek elején regisztrált évi 500 millióról napjainkra 1,2 milliárdra nőtt -- írja a New York Times. - F: aug. 1.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról