Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az elektronikus fejezetcímek megjelenítése -- jobb a hagyományos katalógusnál

A Library Journal által végzett kérdőíves felmérés szerint 2011-ben az egyetemi könyvtárak 94%-a, a közkönyvtárak 72%-a kínálta őket használóinak. A könyvtári e-könyvek előnyei nyilvánvalók: a hét minden napján 24 órán keresztül, bárhonnan elérhetők -- köszönhetően például a cloud tárolási lehetőségnek. Az olvasóknak előnyös, mivel szemben a hagyományos könyvvel, nem vész el, nem osztják rossz helyre a polcon, nem lehet pengével kivágni belőle egyes fejezeteket, és ha korlátlan hozzáférésű változatot vásárolt a könyvtár, akkor többen is olvashatják egyszerre. Az okos telefonok, a wifi és a hotspotok még kényelmesebbé teszik a használatát. Az e-könyv teljes szövege kereshető, sőt a szövegközi táblázatok, és grafikonok is. Egy felmérésből az is kiderült, hogy azzal, hogy az elektronikus könyvplatformok a könyvfejezetek címeit is megjelenítik, több és relevánsabb információt adnak, mint a hagyományos katalógusok könyvcímeket kínáló rekordjai. Az e-könyvek kitágítják a virtuális tájékoztató szolgáltatások körét, a könyvtárosok cikkek, könyvfejezetek, lexikoncikkek linkjeit küldik használóiknak, akik gyakran utazás közben kérik és kapják az információkat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról