Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Az elektronikus könyvek piaca a nagyvilágban -- USA: közel 10%

Februárban a Könyvkiadók Nemzetközi Szervezete felmérést készített tagállamaiban az e-könyvek piaci részesedéséről. Az eredményekről a The Bookseller és a FutureBook számol be. Az első ilyen típusú adatgyűjtemény a piac különféle arányú növekedését mutatja szerte a világban, jóllehet a kiadók hasonló gondokkal néznek szembe.
Az adatok szerint az USA-ban 8%-os az e-könyvek piaci részesedése (kb. 400 millió dollár), míg egyes angliai kiadók 2010-ben 100-800%-kal több e-könyvet jelentettek meg 2009-hez képest, ami a teljes piac 1-9%-át teszi ki. Az e-könyv olvasók árának csökkenése, hozzáférhetősége és szélesebb elterjedése, az elektronikus változat forgalmazási adatainak beszámítása a bestseller listákba, és egyes üzleti modellek az e-könyvek népszerűségét szolgálják. Az árakra viszont országonként más tényezők hatnak, míg például az USA-ban a nyomtatott könyvhöz képest akár fele áron is megvehető az elektronikus változat, az olaszországi 20%-os általános forgalmi adó, a 2%-os nyomtatott változathoz képest, nem lendíti elő a terjesztést. A problémák legfontosabb közös eleme a szerzői jogok védelme a kalózkiadások ellen. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról