Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az emberek 1,7%-a tér be havonta a könyvtárba -- szabadidő-felhasználás Romániában

A kulturális tevékenységek közül a komolyzenei hangversenyekre és a könyvtárba járás a legnépszerűtlenebb -- derül ki az Országos Kultúrakutató Központ (INCFC) felméréséből. A 1260 fős mintán (közülük 840 bukaresti lakos) végzett közvélemény-kutatás válaszadóinak 16,4%-a a parkban sétálgat, 13,7%-a plázázik, 9%-a pedig opera- vagy operett-előadást választ, ha van egy kis szabad ideje. A romániai lakosság közel 14%-a havonta vásárol plázában ('mall'), míg mindössze 1,7%-a tér be könyvtárba, legalábbis az Országos Kultúrakutató Központ (INCFC) adatai szerint. Az intézmény a kultúrafogyasztási szokásokat mérte fel a tavalyi év során.
2014-ben a lakosság 79,2%-a egyszer sem tette be a lábát könyvtárba. Talán mondani sem kell, hogy akik könyvtári belépővel rendelkeznek, általában 34 évnél fiatalabbak és legalább érettségi oklevelük van, magyarán legnagyobb részük egyetemista. 6%-kal nőtt viszont azoknak a száma, akik kiállításokat, múzeumokat látogattak a tavaly.
A kedvenc időtöltések közé tartozik a nagy bevásárlóközpontokban, plázákban való vásárolgatás, ezt a válaszadók 13,7%-a legalább havonta egyszer megengedi magának.
A témához kapcsolódóan a könyvkiadók véleménye itt: link (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról