Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az én könyvtáram ágazati marketingje: felteszik az i-re a pontot?

(frissítve) A könyvtári projektek többsége - legalábbis azok, amelyek nem a marketingtől szóltak a maguk módján; ezeket most tegyük zárójelbe - jellemzően elvégezték munkájuk 90%-át. A maradék munka (legalább) 10%-ára már szinte semmikor sem maradt idő. Azaz: megvolt a rendezvény, a kutatási eredmény, az innováció, melyet utána már nem volt kapacitás kommunikálni. Néhány lépését látva, ebben igyekszik segíteni Az én könyvtáram projekt, amely hivatalos, illetve más közadatokat kezdett el kommunikálni portálján, Instagramján link és Facebook-oldalán. Pl.:
- A hazai könyvtárak statisztikai adatai link
- Mesével könnyebb bejutni az egyetemre link
- Miért jó a Hungaricana? link
Nagy előnyük e közléseknek, hogy felteszik a pontot az i-re: formai és tartalmi szempontból szélesebb közösség számára felfogható információt kínálnak. Bizony, sok évtizedet kellett ezekre várni.
Kérdés persze, hogyan lehet a bonyolult valóságot egyszerűen megfogalmazni? Hát, gyakran nem könnyű. A könyvtári statisztika anyagban pl. különböző hitelességű számadatok kerültek egymás mellé, melyekről gyakran nem lehet eldönteni, mire is vonatkoznak. Pl. mit is értsünk 2 millió regisztrált könyvtárhasználón? Vagy hogy az 56 millió kölcsönözhető dokumentum inkább szégyen, vagy büszkeség?
Akárhogyan is; de készülnek ezek az anyagok. És remélhetőleg gondolkodásra ösztönöznek, illetve gondolatokat csiszolnak. S kiderül: mi mennyi? És mihez képest? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról