Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az új épület 25%-kal több használót hozott a Kájoni János Megyei Könyvtárnak

Egy esztendővel ezelőtt, 2012. december 18-án nyitotta meg kapuit a vadonatúj épületbe költözött csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. A helyszínváltozás jót tett az intézménynek. Kopacz Katalin könyvtárigazgatóval az elmúlt év megvalósításairól Kozán István újságíró beszélgetett, az interjú a Székelyhon.ro portálon olvasható.
Egy adat, ami bizonyítja, hogy szükségszerű volt a megyei könyvtár Stadion utcába költöztetése: 2013. november végén a könyvtárhasználók száma 5381 személy volt, ami legalább huszonöt százalékkal több, mint például 2010-ben.
'És ez még nem minden' -- mondja Kopacz Katalin könyvtárigazgató. 'Egy év alatt a látogatási arány is legalább negyven százalékkal emelkedett. A tapasztalat az, hogy a könyvtárlátogatók gyakrabban térnek be a könyvtárba, mint előző esztendőkben, és bár statisztikailag nem mérhető, de tudjuk, látjuk, hogy több időt töltenek a könyvtárban.'
A 2010-es esztendőhöz képest mintegy 7?8%-kal nőtt az internethasználók aránya. 2012 december óta ugrásszerűen megemelkedett a könyvtári rendezvények száma is: 2013 novemberének végéig 239 különböző rendezvényt szerveztek, több mint tízezer résztvevővel. 'Háromszor annyi rendezvényt szerveztünk, mint 2010-ben, mindez annak köszönhető, hogy a könyvtár végre rendelkezik megfelelő kiállító-, előadóteremmel, a gyermekrészleg pedig megfelelő térrel, játszósarokkal, ahol a gyermekfoglalkozások lebonyolíthatók' -- mondta az intézmény vezetője.
ReMeK-e-Hírlevél

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról