Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Beteg szakmai légkörre utal, ha rettegnek a kollégák lezáratlan projektről, vagy szakmai tévedésről szólni

"Egy apró szakmai hibának időnként nagyon súlyos következményei lehetnek. Különösen diktatúra idején." indul a Viszont portál cikke.
A KIT-ben visszatérő tapasztalat, hogy a nyilatkozók akkor szeretnének bármit is mondani nyilvánosság előtt, amikor szakmailag érdekes projektjük A. eredménnyel, B. lezárult.
Amivel két gond van: bár az így megjelenő nyilatkozat garantáltan sikerről számol be, a széles szakmai érdek sérül. Ugyanis a hasonló projekten ügyködők nem értesülnek idejekorán arról, hogy X úton haladva kevésbé / vagy éppen jobban eredményesek lehetnek, mint Z úton masírozva. Így a közösséghez a hatékonyságot potenciálisan javító információ csak késve érkezik el - ha egyáltalán elérkezik. Mindez azért, mert merev hatalmi viszonyok között (tudományosan: magas hatalmi távolsági index) az emberek - lehetséges büntetés miatt - hatványozottan félnek hibázni, pontosabban annak látszatát kelteni.
Summa: hierarchia erőssége fordítottan arányos a várható teljesítés minőségével. Ismerős a képlet a szakmában, vagy azon túl? Legyen az időjárás, repülőtér-elnevezés vagy akármi? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról