Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


British Newspaper Archive -- a British Library nem fél profival társulni

A British Newspaper Archive (link a BL új, fizetős szolgáltatása. Elegáns önálló honlap és további kiegészítő szolgáltatások: oktatóanyag, ingyenes tartalmak, nagy felbontású másolatszolgáltatás (térítéses) stb. jár hozzá. Az ingyenes szolgáltatások is csak regisztrációval hozzáférhetők.
Az adatbázis és a rá épülő szolgáltatások a British Library és a Brightsolid Online Publishing (utóbbié a copyright) együttműködésével állt elő. Eddig több mint 3 millió oldalt digitalizáltak és tettek kereshetővé; a teljes mennyiség 40 millió oldal, a gyarapodás néhány ezer oldal/nap. Nemcsak a Brightsolid által részben mikrofilmről, részben eredetiből beszkennelt oldalakat, hanem a JISC link korábbi, három millió fontos projektjének anyagait is beépítették az adatbázisba.
A szolgáltatásfejlesztési, projektmenedzsment és üzleti alapú kiadói együttműködési tanulsággal is szolgál ez a szép projekt. Ami pl. Izladon a felhasználó számára ingyenes, és nagyon sok kurrens ill. kvázi kurrens (pár hetestől három éves moratóriumig) lapot is tartalmaz. (KIT-összeállítás)

Régebbi hírforrás(ok): A British Library új digitális napilap archívuma link A British Library új digitális napilap archívuma link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról