Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális médiaműveltség szülőknek a könyvtárban - együttműködés a marcali könyvtárban

Média nélkül szinte elképzelhetetlen az élet. Az újságok, a rádió és a televízió mellett az internet, a mobiltelefon, a közösségi médiaplatformok ma már a mindennapok részeivé váltak. A média az élet minden területén jelen van, ami igaz a gyerekek, a fiatalok világára is, a média alakítja, befolyásolja életüket, szocializációs ereje még meghatározóbbá vált.
A Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár most ebben szeretne segítséget nyújtani a városban élő szülők számára, hiszen novemberben két előadást is szervez a témában.
- Az első előadás témája a média és reklám lesz, azaz hogyan érhetjük el, hogy ne hassanak túlságosan a gyermekekre a reklámok vagy kik azok az influencerek és hogyan reklámoznak?
- A második előadás az offline szülő online gyerek témakörben lesz, ahol beszélgetünk a digitális generációkról és többek közt arról is vajon mit csinálnak a gyermekek a neten és ezt hogyan tehetjük biztonságossá számukra valamint, hogy mit tehetünk, hogy ne legyen ennyi konfliktus a médiahasználatból?
Mindkét előadás a szülők aktív bevonásával valósul meg, szeretnénk bizonyos témákat kiscsoportos gyakorlatokkal feldolgozni. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt november 14-én és 28-án 17 órától a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról