Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyv kölcsönzést indított a FSZEK - Érdemes lesz máshonnan is beiratkozni?

A jelenleg teszt üzemmódban működő szolgáltatás a kölcsönzési joggal rendelkező olvasók számára ingyenesen érhető el.

A könyvtár által előfizetett adatbázisokban már évek óta megtalálhatók e-könyv formátumú szakkönyvek, de az új szolgáltatásnak köszönhetően ismeretterjesztő és szórakoztató művek is kölcsönözhetővé válnak elektronikus formában. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasói igények alapján döntött a fejlesztésről, melyhez kapcsolódva 2024 tavaszán felmérést végzett használói körében a honlapján és közösségi média felületein, annak érdekében, hogy a szolgáltatást használóira szabottan, az igényeiket, szükségleteiket és olvasási szokásaikat figyelembe véve tudja bevezetni. Ezúton is köszönjük minden kitöltő visszajelzését!

A könyvtár a felmérés eredményeit figyelembe véve 2024. május 14-től a beiratkozott - azaz kölcsönzési joggal rendelkező - olvasói számára bevezeti az elektronikus könyv és hangoskönyv kölcsönző szolgáltatást, mely a CloudLibrary elnevezésű platformon keresztül történik. A beiratkozott olvasóink az új szolgáltatás révén e-könyv formában már nem csak szakkönyvekhez, hanem kortárs irodalomhoz, szórakoztató irodalomhoz, bestsellerekhez és a pszichológia, a gyermeknevelés és az életvezetés témakörében önfejlesztő művekhez is hozzájuthatnak akár otthonról, akár távoli eléréssel is a nap 24 órájában.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról