Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyelőre nem hallgatják le a közszolgákat, családtagjaikat és titkáraikat

Az elmúlt években a kormány fokozatosan bővítette a titkosszolgálati ellenőrzés, megfigyelés alá vontak körét. Legutóbb az Alkotmánybíróság állta útját annak a törvénynek, amely lehetővé tette volna, hogy a közszolgákat, családtagjaikat, titkáraikat szúrópróbaszerűen titkosított módszerekkel bármikor megfigyeljék. Az alkotmányvédő testület még nem fejezte be a jogszabály vizsgálatát, ezért felfüggesztette a törvény augusztus 1-i hatálybalépését. A Fidesz kezdeményezte javaslat, majd a nyomában született kormányrendelet-tervezet több ezer ember, többek között tankerületi igazgatók megfigyelését tette volna lehetővé bármilyen ok vagy gyanú felvetődése nélkül. A tervezet készítői arra hivatkoztak, garancia kell arra, hogy a fontos posztok beosztottjai ne legyenek korrumpálhatók.
Az Ab által felfüggesztett rendelkezések lehetővé tennék, hogy az érintettek folyamatos nemzetbiztonsági ellenőrzés alatt álljanak, sőt évente kétszer 30 napig titkos információgyűjtés folyjék. Az a közszolga, aki ehhez nem járult hozzá előzetesen, az elveszthette volna az állását. Ennek egyik, mondhatni legkedveltebb része manapság a lehallgatás.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról