Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Élőzés az iskolai könyvtárakból - Mert mit adnak nekünk az iskolai könyvtárak?!

Tíz iskolai könyvtár vállalta, hogy életében először, élőben jelentkezve is megmutatja munkáját. Az eddig lezajlott közvetítések is jól mutatják iskolai könyvtáraink sokszínűségét, tartalmas munkáját. Láthatunk a könyvtári terek mellett bemutatóórát, tanárral, diákkal való beszélgetést, jó gyakorlatokat. Meggyőző, amikor a könyvtárat a diákok mutatják be, mesélnek arról, miért fontos nekik. A sorozatba az OPKM is beszállt két szakmai beszélgetéssel. Fenyő D. György magyartanár és Nagy Attila olvasáskutató mondták el iskolai könyvtárakat is megerősítő gondolataikat egy-egy beszélgetés keretében.

Minden október az iskolai könyvtárak világhónapja. Ekkor törekszünk arra, hogy minél szélesebb körben mutassuk meg mire valók az iskolai könyvtárak. Miért jó annak, akinek iskolájában van? Miről marad le, akinek nincs? Csak röviden: tanulás, szórakozás, olvasmány, közösség, élmény, információ, program...
A Könyvtárostanárok Egyesülete (KTE) a világjárvány okozta bezártságra, nehézkesebb szakmai kommunikáció okozta kihívásra reflektálva szervezte meg 2020-ban a KÖZELÍTÉS (Zoom in) közvetítéssorozatot. Az iskolai könyvtárak élőben jelentkeznek be és mutatják be kb. 30 percben, hogy mit adnak ők a gyerekeknek, pedagógusoknak.
Az élő közvetítések, melyek vissza is nézhetők link , azt is megmutatták, hogy a könyvtárostanárok nemcsak sokféleképpen támogatják az iskolát, a gyerekeket, hanem bátrak és kreatívak is, a rendelkezdésre álló technikából kihozzák, amit csak lehet. Ezek nem mind professzionális videók, de hitelesek. Egyikük sem közvetített még élőben a YouTube-on, de ezt is megoldották.
Az élő közvetítések október 22-ig tartanak! Még az utolsó napon is lehet élőben KÖZELÍTENI.
A videócsatorna: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról