Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Első könyvsiker kölcsönző - 2. Piacképes állomány

Múlt heti számunkban szóltunk a Könyvsiker-kölcsönzőről link . Most folytatjuk az interjút.
-- KIT: Milyen az állomány összetétele?
-- SA: A legnépszerűbb gyerekkönyvekből tartunk néhányat, többségében azonban felnőtt szépirodalom van nálunk. De vannak pl. szakácskönyvek és néhány könnyedebb, pszichológia könyv.
Tartunk értékesítésre is új könyveket; ezek talán nem annyira népszerűek, hogy érdemes legyen kölcsönzésre is forgatni őket.
A pécsi és a budapesti boltjaink állománya megegyező, mindkét helyre ugyanazt rendeljük. Pécsi üzletükben lassabban reagálnak az emberek, Budapesten hamarabb keresik a legújabb könyveket.
-- KIT: Beszerzés?
-- SA: Egy nagy könyvkereskedőtől szerezzük be a könyveket, sikerlisták alapján. Ha nincs eg ott valami, a kiadóktól rendelünk. Népszerű könyvekből általában 6-8 példányt rendelünk. A Szürke ötven árnyalatából első nap 100 db-ot rendeltünk, melynek körülbelül a felét pillanatok alatt el is kapkodták.
Gyakran olvasói kérésre is rendelünk, értékesítésre, mert általában régebbi könyvek.
Sipos Anett elmondta még: könyvtárakkal, könyvesboltokkal nincsenek kapcsolatban. Betévedő könyvtárosoknak tetszeni szokott az ötlet. A könyvtárak, könyvesboltok nem konkurencia, mindkét boltjuk kicsi, nem tervezik azok bővítését (bár szívesen nyitnának hasonló méretűt más nagyvárosokban is). Pécsi üzletük mérete, összetétele megegyezik a budapestivel. (WKÁ)

Régebbi hírforrás(ok): Első könyvsiker kölcsönző - 1. Könyvtár--könyvesbolt kombó link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról