Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Este és hétvégén is nyitva a pécsi tudásközpont -- évi 300 látogatás a két könyvtárban együtt

Komoly fegyvertényt könyvelhet el a pécsi Tudásközpont, hiszen töretlen a 2010-es átadása óta megindult érdeklődés a könyvtár iránt. Még mindig évente 25 ezer körül van a kiadott olvasójegyek száma, napi szinten ezer, évente 300 ezer látogatást regisztrálnak.
- A megnyitás óta eltelt első teljes évben 26, most közel 25 ezer olvasójeggyel rendelkeznek, ami azt jelenti, lankadatlan az érdeklődés a bibliotéka iránt -- mondta lapunknak Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár igazgatója, aki megerősítette: a ház megépítése óta divat lett könyvtárba járni Pécsen.
A siker egyértelműen annak szól, hogy ma miénk az ország legkorszerűbb könyvtára, amelybe szívesebben járnak az emberek, mint a sötét, öreg, azóta kiürített megyei és városi bibliotékákba. További előny, hogy hétvégén és este is nyitva vannak. Az adatokból pedig látszik, hogy megéri a folyamatos készenlét.
A szakemberek korábban azt valószínűsítették, hogy a kezdeti nagy forgalmat nehéz lesz fenntartani, hiszen az újdonság varázsa nem tarthat örökké. Ezzel szemben ma is kétszer annyian járnak a Tudásközpontba, mint korábban a városi és a megyei könyvtárba együttvéve. A számok súlyát nem csökkenti, hogy ide került az egyetem központi könyvtára is, hiszen korábban a hallgatók párhuzamosan beiratkoztak a megyei és az egyetemi bibliotékába is.
A diákok jól meg is férnek a pécsiekkel a házban, hiszen míg ők leginkább hétfőtől csütörtökig napközben, a városlakók esténként és leginkább hétvégén járnak a Tudásközpontba.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról