Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felsőoktatási könyvtár e-környezetben -- Tuoro + New York-i Gyógyszerészeti Főiskola II.

Korábban szóltunk Diana Cunningham Informatio Medicata konferencián, szept. 27-én elhangzott előadásáról link . Most néhány további tapasztalatot közlünk az elhangzottakból.
-- A két, különböző kulturális hétterű felsőoktatási intézmény könyvtárának stratégiai terve is változott. Emellett
- újratervezték a honlapot, megújították a kommunikációs tervet (hangsúlyosan pl. e.g. emailes kommunikáció, wiki, blog, Facebook, Twitter csatornák használata).
- 16%-kal növekedett a beszerzési keret.
- Tovább tesztelik a könyvtár információs menedzsment rendszerét: link
- A NYMC/Touro kutatási 'gyorshadtest' új igényeket és prioritásokat határozott meg, melynek tervezésében a könyvtár is részt vett.
- A könyvtárosok rendszeres szemléző szolgáltatást kínálnak, és felkészítették őket a kutatói csoportok szolgálatára. A dékánhelyettes / igazgató szintén egy ilyen csoportot támogat.
- A licencelt információforrásokat most közösen használják egy erre vonatkozó program keretében. Így minden hallgatói és tanszéki igényt ki tudnak szolgálni.
Összegezve: a fúzió megnövekedett támogatást és lehetőségeket hozott a könyvtárnak. A régi és az új rendszerek közötti egyensúlyozás hatékonynak bizonyult. Az előadó Churchillt idézte: Minél régebbre látsz vissza, annál előbbre tekinthetsz. (előadói vázlat alapján ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról