Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Földrajz és tornaóra egyben - edutainment a Váci Juhász Gyula Általános Iskolában

Hogyan lehet a szűkös tornatermi viszonyok közepette sok gyereket mozgásra bírni úgy, hogy még "kihelyezett" földrajzórát is tartanak nekik, ráadásul hétvégén? Egy váci iskolában tudják rá a választ: azok a gyerekek, akik nem tudnak sportegyesületi igazolást bemutatni, de szeretnének többet mozogni (és tanulni) részt vehetnek hétvégi kirándulásokon, melyeket testnevelés- és földrajz szakos tanáraik szerveznek. (A túrázó diákok felmentést kapnak azokról a tornaórákról, amelyekről a leigazolt diákok is távol maradhatnak.) A dunakanyari túrák előtt letölthetik a Természetjáró applikációt, mellyel a helymeghatározást gyakorolhatják - természetesen a mobilok csak azután kerülhetnek elő, miután sikeresen megnézték előtte a nyomtatott térképen hol vannak, és hova szeretnének eljutni.

A jó hangulatú szombat délelőtti túrákon (melynek költsége egy diák, vasúti retúrjegy és némi tízórai) nem csak sportolnak, szabad levegőn, jó társaságban vannak, hanem az ügyesebbek még földrajzból is szerezhetnek ötöst. Bea Balázs tanár úr és kollégái Vácott tudják, hogyan vegyék rá mozgásra és tanulásra az iskolásokat, akik még élvezik is mindezt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról