Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Három módon szabadulhatsz meg a késedelmi díjtól - elmagyarázzák - képgaléria

A genti Krook könyvtár link használóknak kiadott füzetkéjében egyszerű nyelven, képek, ábrák segítségével elmagyarázza a könyvtár kínálatát és használatát. Ebből ez egyik téma a "Tippek a késedelmi díj elkerülésére". Ez azért fontos, mert e terület - a büntetés - a könyvtárakkal kapcsolatos egyik legerősebb negatív érzés. Többszörösen megéri tehát az egyértelmű kommunikálás.

1. Jegyezd be a naptáradba a lejárat dátumát, vagy kérj dátumszelvényt a könyvtári információs ponton.
2. Add meg az e-mail címedet az információs pontnál, hogy emlékeztető e-mailt kapjál 3 nappal a lejárati nap előtt. Ha technikai hiba miatt nem kaptál emlékeztető e-mailt (vö. pl. spam mappába érkezés vagy küldés közbeni hiba), késedelem esetén akkor is fizetned kell.
3. Időben hosszabbítsd meg kölcsönzésedet [melyet egy másik oldalon részleteznek] [Hosszabbítani a flamand könyvtárak közös felületén lehet, a genti közkönyvtár használójaként bejelentkezve.]
- Tipp: ha mégis fizetned kell, tedd meg mihamarabb, a többletköltségek elkerülése végett.
A vonatkozó fotókat ld.: link . (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról