Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 2.

Vendég fogadása, figyelmesség a vendég iránt
- A vendég érkeztét a felszolgálók suttogva adják tovább egymásnak. Akárki akármit csinál éppen a fogadószinten, a személyzet a munkáját félbehagyja, a vendég útját szabadon hagyja, és mosolyog. Kihúzzák a vendégnek a széket, majd mindenki megy a munkájára, mintha mi sem történt volna. A segédfelszolgáló - comi - nem prezentálhat, azaz nem mutathatja be az ételeket, és nem vehet fel rendelést. A felszolgáló felel a pozíció (ülőhelyek) felméréséért és a rendelést felvételéért is. Külön ügyel az esetleges gluténérzékenységre, vagy más kívánságokra. (Ha a vendég telefonon, vagy interneten jelentkezik be, akkor az ilyen érzékenység tudatában várják a vendéget.)
Alap dolog mosolyogni, érdeklődni a vendég dolgai iránt, rövid beszélgetésbe elegyedni vele. Pl.: járt-e már náluk, kóstolta-e már az adott ételt? Ha külföldi, hány napra jött stb.
A felszolgálást ütemezik. Az étel érkezésekor a legcsekélyebb minőségromlás elkerülése érdekében (vö.: hőmérséklet, páratartalom) az ételliftet ütemezve várják, és azonnal kinyitják. Feljegyzések alapján tudják, hogy milyen ételt várnak fel. Egy főfogás hat főre 5-6 perces felszolgálást jelent, bele értve a venison (szarvas) vagy boar (vaddisznó) mellé a zsü-t (jus=öntet) is.
Ha a vendég mosdóba távozik, vagy cigarettaszünetre megy, azt a felszolgálók közlik a F&B menedzserrel, aki jelez a konyhának, hogy a frissességet szem előtt tartva késleltessék az ételek készítését.
- A fentiek tükrében hogyan szerveznéd munkádat és járnál a könyvtárhasználó kedvébe?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról