Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hasznos tárgy, könyvtáraknak is - Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

A válasz röviden: a Moshi Deep Purple. Bővebben: egy könnyen hordozható és pikk-pakk összeállítható doboz, amely UV-fénnyel fertőtleníti mindennapos használati tárgyainkat. Akkor is hasznos lehet, amikor éppen nincs koronavírus-járvány.
Az amerikai járványügyi hatóság, a CDC minap éppen úgy frissítette állásfoglalását, hogy a mániákus tisztogatásra nincs szükség, a felületek általi fertőzés veszélye ugyanis nem túl magas, de azért azt továbbra is fenntartják, hogy létező jelenségről van szó.
A pandémia hívta életre az elsősorban mobilos kiegészítőiről ismerhető Moshi eszközét is. A Deep Purple első ránézésre egy vékonyka jegyzetfüzet, de az persze már gyanút kelt, hogy van mellette egy USB-kábel. A formája fontos, hiszen így könnyen hordozható - akár egy hétköznapi táskában is elfér -, és amikor nem kell, akkor a maga két centis vastagságával nem foglal feleslegesen sok helyet, mintha egy üres doboz lenne.
Egy táblagép nem fog beleférni, de például egy Kindle Paperwhite e-könyv-olvasónak már van elég hely. Ebből következően a kisebb tárgyak, így például okostelefonok, fülhallgatók, kulcscsomók, pénztárcák közül egyszerre több is tehető a dobozba.
A fertőtlenítés a Moshi LumiClear nevű technológiájával történik. Ennek egyik fontos eleme a naptejek csomagolásáról is ismerhető UV-C fény, amelyről tudományosan bizonyított, hogy fertőtlenít, nem véletlenül használják kórházaktól repülőterekig rengeteg helyen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról