Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hazai ügyvédi iroda is befogta az OpenAI chat API-t - s a könyvtár?

Nemrégiben írtuk, hogy egy onkopszichológiai vállalkozás tájékoztató munkára fogta a ChatGPT-t_ Tematikus chatbot! Helyismereti gyűjteményre, bármilyen tartalmú szaktájékoztatásra! link .

Az OpenAI API-nak köszönhetően bizonyos keretek között könnyen testre szabható, hogy miként is működjön a chatbot, milyen válaszokat adjon, és ami a legfontosabb, milyen válaszokat ne adjon. ... Kritikus kérdés ezen túl az is, hogy ezekben a testreszabási szövegekben szerepeljenek például az ügyvédi irodával kapcsolatos legfontosabb információk köre, beleértve az elérhetőségi adatokat, szakterületet stb. Ez utóbbi azért is létfontosságú, mert a legtöbb ilyen kifinomult nyelvi modell hajlamos "hallucinálni", és többségük nem végez önállóan internetes keresést. ... Lényegében ez tehát csak reklám és marketing célú felhasználás.

Emellett a chatbot képes ügyvédnek kiadni magát, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy jogi kérdéseket tegyenek fel a chatbotnak anélkül, hogy az ügyvédi irodának előre meg kellene határoznia minden lehetséges kérdést és a helyes választ (ahogyan ez a chatbotok korábbi generációinál szükséges volt). Természetesen ehhez a felhasználási feltételeknek egyértelművé kell tenniük, hogy mindez a látszat ellenére sem jogi tanácsadás, és nem is szabad valódi célokra használni. Fontos tehát, hogy éles különbséget tegyünk a szórakoztatási cél és az ügyvédi iroda (és nem a chatbot!) által ténylegesen adott jogi tanácsadás között.

Az ügyvédi iroda az OpenAI API alkalmazást pr, marketing, chatbot, fordítás, szövegstílus-javítás, és szöveggenerálás célokra használja.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról