Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hét hálózatépítő tipp a machiavellista könyvtárostól (olvasóink szavazatára)

Az előző KIT-ben megjelent anyagot link folytatva:
Szervezeti gond is van a felsőoktatási könyvtárakkal: rendszerint közvetlenül az igazgatóság felé tartoznak elszámolással, nem az ügyfeleket képviselő szervezeti egységek felé.
Az elektronikus csatornák térnyerésévek csökkent a személyes interakciók száma, így a könyvtárnak ezeken is jól kell kommunikálnia, leginkább a láthatóság növelése és a reputáció-menedzsment terén. E tevékenységek azonban -- kihívást jelentve -- kibillentik a könyvtárost megszokott komfort zónájából. Ám ilyen módon épülhet csak be a szervezet vérkeringésébe.
1. Lopózz be annyi intézeti értekezletre, ahányra csak tudsz. - Minél többet tudunk az iskoláról / intézményről, annál jobb szolgáltatásokat tudunk nyújtani számára.
2. A tanszéki oktatókkal próbálj meg együtt előadni, publikálni. - Hacsak lehet, nem a könyvtári, hanem a tanszékek által olvasott lapokban publikálok. Javasoltam egy állatorvos-tudományi információs különszámot -- mire bekerültem a szerkesztőbizottságba.
3. Könyvtáros konferenciák helyett link (célcsoportunk konferenciáin vegyünk részt! - Folyt. köv. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról