Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hiller-interjú: a Széchényi Könyvtárat eltartjuk...

-- Az ország mai pénzügyi helyzetében nem tart attól, hogy további kulturális intézmények kerülnek csődközelbe?
-- Remélem, nem következik be, de ezen a téren is változtatnunk kell. Ódivatú ugyanis az a felvetés, hogy minden intézményt kizárólag az államnak kell eltartania. Meg kell határozni a nemzeti intézmények körét -- ebbe beletartozik majd többek között az Országos Széchényi Könyvtár, az Országos Levéltár, a Magyar Nemzeti Múzeum --, amelyekért természetesen teljes, így anyagi felelősséget kell vállalnia a mindenkori kormányoknak. A többi intézmény esetében el kell azon gondolkodni, ki tudná ezeket hatékonyan üzemeltetni. Ezek esetében a tárcának elsősorban közvetítői szerepet kell vállalnia az állami szféra, a civil szféra és a magántőke között. Vannak olyan intézmények, alkotóközösségek, ahol kisebb gondot jelent a finanszírozás, hiszen az üzleti szféra örömmel támogatja a kortárs művészeteket, erre kitűnő példa a KOGArt. A vidéki művelődési házak -- amelyeknek fontos közösségépítő és -megtartó szerepük van -- finanszírozása viszont elképzelhetetlen jelentős állami, önkormányzati pénzek nélkül. - F: júl. 27., link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról