Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így készül Csíkszereda a román kultúra napjára

Az egész délutánt felölelő rendezvénysorozatot szervez hétfőn a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár a román kultúra napja alkalmából. A rendezvényekkel a kortárs román irodalmat kívánják népszerűsíteni.
A román kultúra napját 2010 óta ünneplik január 15-én, Mihai Eminescu költő születésnapján. A Kájoni János Megyei Könyvtár ez alkalommal hétfőn délután négy órától több rendezvényre várja az érdeklődőket.
Előbb a csíkszeredai Buna Vestire irodalmi kör fog bemutatkozni, majd 16.45-től három kortárs román irodalmi művet ajánlanak az érdeklődők figyelmébe. Az elhangzott ajánlókat díjazzák is a közönség szavazatai alapján. 17.15-től este hét óráig Az írott kultúra innovatív közvetítése címmel a George Bariţiu Brassó Megyei Könyvtár munkacsoportja bemutatja az IZILIT és a Jurnalul - portal spre cultură elnevezésű projekteket. A Kájoni János Megyei Könyvtár tájékoztatása szerint a brassói megyei könyvtár informatikai osztálya és a romániai könyvkiadók egyesületének közös projektje, az IZILIT - Întâlnire ZIlnică cu LITeratura - olyan, okostelefonokra ingyenesen letölthető, Android és IOS operációs rendszerekre optimalizált alkalmazás, amely naponta ajánl felhasználói figyelmébe egy-egy kortárs román irodalmi művet. A Jurnalul - portal spre cultură projekt keretében a fiatalok körében kívánják népszerűsíteni az írott kultúrát. Bedő Melinda, a csíkszeredai könyvtár munkatársa elmondta, az innovatív módszereket ajánlják pedagógusok és könyvtáros kollégák figyelmébe is, várják őket is a bemutatóra.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról