Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Inováció: megnyitotta kapuit az első közösségi kutyás könyvtár

Az első Közösségi Kutyás Könyvtár nyitotta meg kapuit október 4-én a DOG3 Közösségi Kutyás Térben a budapesti III. kerületben. A könyvtárat a több mint 10 éves EB OVO Egyesület hívta életre azzal a céllal, hogy olyan magas színvonalú vagy Magyarországon nehezen beszerezhető szakmai művek váljanak elérhetővé az érdeklődők számára, amelyekből minden gazdi tanulhat, fejlődhet.
Az ötlet Vass Viktóriától, az EB OVO elnökségének egyik tagjától származik. Ő válogatta össze azt az 53 könyvet és 44 e-book-ot, melyek jelenleg elérhetőek. "A magyar nyelven elérhető könyvek többsége leginkább általános, szórakoztató céllal szól a kutyákról." - mondja Viki - "Én kutyatrénerként sok időt áldozok arra, hogy képbe kerüljek az aktuális külföldi kutyás szakirodalommal, és azt gondoltam, nem vagyok ezzel egyedül. A könyvtár tartalmát nem csak szakmabelieknek, hanem magukat képezni akaró gazdák számára is válogattam." A könyvtárban főként angol nyelvű könyvek vannak, de magyar könyvekkel is találkozhattok.

A könyvek között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint például Turid Rugaas norvég kutyakiképző alapművei, köztük a kutyák csillapító jelzéseiről szóló mű, amely megjelenésekor alapjaiban változtatta meg a kutyák kommunikációjáról való ismereteinket; vagy James O'Hare amerikai viselkedéskutató a kutyák (főként nemkívánatos) viselkedése értékelésének módszereiről szóló könyve. A könyvek válogatása során külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a fiatalabb korosztály is találjon kedvére valót: akár a szépirodalmi kutyás művekben (pl. Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya című kötete amely a népszerű Disney animáció alapját képezte), akár a Lili Chin amerikai grafikus által illusztrált Dr. Sophia Yin állatorvos könyvében, amely a kutyákkal való helyes kapcsolatteremtést veszi át egyszerűen, ám érthetően a gyerekek és szüleik számára.

Az első Kutyás Közösségi Könyvtár jelenleg olvasótermi kereteken belül működik az óbudai Kutyás Közösségi Térben és a DOG3 Klubtagok számára elérhető nyitvatartási időben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról