Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskolai könyvtárak -- együttműködés a TÁMOP-pénz elköltéséig? Hol itt a 'tudásdepó'?

Könyvtárfejlesztés - Három iskola összesen nyolcmillió forintból valósította meg elképzeléseit.
Befejeződött az a nagyszabású könyvtárfejlesztési projekt, melyet három általános iskola közösen hajtott végre a 2010/2011-es tanév folyamán. Az intézmények konzorciumot alakítva, együtt pályáztak és nyertek nyolcmillió forintot. A részletekről projektzáró sajtótájékoztatót tartottak a Tolnai Utcai Iskolában. A pályázat célja volt, hogy erősítse a könyvtárak szerepét az oktatásban. A konzorciumvezető az István Király Általános Iskola volt, az intézmény a Tolnai Utcai, illetve a Hétvezér Általános Iskolával közösen nyújtotta be pályázatát 'Tanulási forrásközpont -- korszerű iskolai könyvtár' címmel a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló Tudásdepó Express projekt második üteméhez.
-- A hírben -- mint általáben -- a pénz elköltéséről esik szó. A használók nyereségéről vagy a pénzköltésen túli együttműködésről, forrásmegosztásról viszont nem, vagy alig. A hírből legalábbis úgy tűnik: ennyi volt az együttműködés. A támoptiopot sok kritika éri retrográd koncepciója miatt. Minden bizonnyal az együttműködés és ezáltal a hatékony működés gerjesztésének elmulasztása az egy egyik károkozása. A KIT a témában szívesen közöl példákat és ellenpéldákat. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról